lördag 25 april 2009

NVC utgjorde intressant kontrast ...

Kontakten med NVC-gruppen (Non-Violent Communication) gav intressant kontrast till våra möten. Att döma av material som vi fått och kontakter som vi nu haft så har de ett totalt genomarbetat koncept. De ger intryck av att allt är strukturerat. Ingen av dessa kom slutligen till mötet, vilket vi djupt beklagar. Det verkar som att det var specifika krav på struktur som gjorde det omöjligt för dem att komma.

I kontrast till det så är våra möten tämligen fria och inte alltför strikt planerade, - för att främja kreativa diskussioner. Vi har alltid med oss brännande ämnen att diskutera, men sedan blir det upp till deltagarna vad de väljer att hålla mötet kring. Vid sista mötet noterades att dessa möten är precis lika vissa högre vetenskapliga seminarier som hållit på i tio års tid. Ett enskilt möte kan i sig verka tramsigt men över åren visar de sig ha jättestort värde.

Kanske ska man se dessa diametralt olika förhållningssätt som lösningar på olika problem, och därmed lämpliga för olika situationer. I så fall vore det väl lämpligt att studera båda alternativen för att kunna välja förhållningssätt efter situation.

Jag vill nu inte ge mig på att direkt vidareutveckla dessa tankegångar, utan ber berörda att kommentera detta inlägg för vidare diskussion.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar