onsdag 29 augusti 2012

Möte om Den Stora Förnekelsen


Demokrati utan Gränser fortsätter i morgon den 30 augusti sin serie diskussionsträffar om (biblioteks-)böcker på temat demokrati. I morgon behandlas då den för mänskligheten  ytterst viktiga boken 'Den Stora Förnekelsen' (2011), på engelska 'The Great Denial', av Anders Wijkman och Johan Rockström (den engelska titeln verkar anspela på en traditionell kontext). Gunnar introducerar boken.

Andra angelägna böcker på liknande tema är t.ex Välfärd utan Tillväxt (2011) av Tim JacksonTillsammans (2009) av Folke Tersman.

För vår studiecirkel om demokrati är dessa böcker kanske lite i marginalen. Men omvänt är också demokrati något som ofta tas upp i dessa böcker fast fokus ändå är på miljön. 

Det betyder att vi genom att ha tagit med den aktuella boken i materialet för omröstning så kan vi ha belyst hur eventuellt frågeställning, aktualitet, betydelse, nyhetsvärde, tillgänglighet, jobbighet, angelägenhet, relevans mm påverkar bedömningar som ges vid val.

Som tankesmedja bör Demokrati utan Gränser kunna vara ett utmärkt forum för att spåna om eventuellt mer effektiva former för demokrati, som verkligen rår på att styra den samhällsutvecklingen, lokalt såväl som globalt, på uthålligt vis.

Välkommen alltså till nytt DuG-möte på Valegården, Alsikegatan 6, Uppsala, (018-13 03 90), den 30 augusti kl 16-18/19.

*************

Jag vill också tipsa om att just i kväll, onsdagen den 29 augusti, bjuder Framtidsakademien på gratis föreläsning i Ekmansalen på Stadsbiblioteket kl 18:30 på ämnet Samhällskollaps.

*******************

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar