måndag 25 juni 2012

Liten presentation av Sveriges Konsumenter

Hej, jag har råkat höra på radion om Sveriges Konsumenter, en ideell organisation som bl.a ger ut tidningen Råd & Rön. Det var ordföranden Jan Berthoft som nämndes. Vid koll på Sveriges konsumenters hemsida, www.sverigeskonsumenter.se, finner jag att han har en blogg med många länkar till specialområden som t.ex Hållbar Utveckling, något som vi borde kunna spinna vidare på en hel del.

Jag finner inga insikter där ännu om att faktiskt hela samhällsekonomin borde organiseras om med förfinade demokratiska metoder så att samhällsnytta och individuell nyttomaximering stämmer överens, t.ex via differentierad moms. Vi kan nog ha mycket att göra för att föra fram sådana idéer, ifall vi vill det.


Och det globala, gränslösa perspektivet, hur stämmer det med att kalla sig Sveriges Konsumenter? Jovisst de har en internationell sekreterare också, så större perspektiv är nog tillgodosedda åtminstone i någon mån.


Men hur är det förresten?, ska då 'brukare' kunna platsa som aktiva konsumenter? Jag har inte ännu funnit sådana länkar på den hemsidan, fast de kanske borde finnas. ??

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar