torsdag 21 juni 2012

DuG varje vecka

Hej.

Den sista tiden har vi haft DuG-möten varje vecka. Vi har bl.a diskuterat religioners roll speciellt i mellanöstern då vi lyckades skapa konstruktivt möte med några olika åskådningar representerade. Även östeuropa i stort blev diskuterat, med antydning om att även den diskussionen skulle kunna generaliseras.


Vi fortsätter diskussionerna med sikte på åtminstone en vision om ' Demokrati utan Gränser.'.


På DuG-mötet i torsdags förra veckan bestämde vi att ha möte även nästa torsdag, den 21 juni k 16 som vanligt, dvs idag kl fyra till sex. Vore trevligt ifall du kommer. Vi har åtminstone väldigt trevliga fikastunder.


Förmodligen blir det fortsatta möten varje vecka framöver under sommaren och över hösten osv..

Sist blev det huvudsakligen lite filosofiska diskussioner om vad som menas med att vi säger att något finns. Krävs öppen informationstillgång och åsiktsfrihet?, eller kanske något mer? Finns i sig själv, alltså oberoende, eller bara i relation till vad vi lärt oss se eller fysiskt kan erfara?

Vi hade från början tänkt att vi skulle diskutera problem med sönderfallande block då representativ demokrati införs på stora områden. Men det blev i stället en helt annan diskussion, och mycket bra sådan. 

Så kan det vara bli på våra möten. 

Vi blev även ganska enade om att det vore önskvärt att till varje möte någon förbereder ett inledningsanförande på ämne som intresserar vederbörande.

Kanske bär du på något sådant stoff som du är kunnig på och skulle vilja berätta om?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar