söndag 14 juni 2009

Juni-mötet var: torsdag 18 juni kl 14-16:30 på Valegården

Metamöte och Mikrofinans var temana




Tid: Torsdagen den 18 juni kl 14-16:30
Plats: Valegården (hos Föreningen Verkstan-rsmh),
ateljén, alt caféet, eller om vädret tillåter: i gläntan bakom lilla huset
Adress: Alsikegatan 6, 753 23 Uppsala, 018-13 03 90.
(dvs strax söder om centralstationen)
Ta gärna med 20 kr för fikat


Eva Killander håller på att utforma ett förslag till arbetsordning för vår verksamhet. Det bör vi titta på!, och förmodligen spendera resten av sommaren på att begrunda. Då skulle vi kunna säga att detta möte blir ett metamöte, dvs ett (eller flera) möte om mötena.

Kurts litteraturförslag, se ett par blogginlägg innan, bör vi också ta en funderare om.

Jag har de senaste veckorna följt en sommaruniversitetskurs i mikrofinans, dvs om Grameen Bank, Muhammed Yunus, mikrokreditlånesystem, mm. Det vill jag gärna berätta om, och då speciellt om den organisation som jag specialtittat på:

Kooperation utan Gränser (http://www.utangranser.se/ ). Deras hemsida är verkligen imponerande. Ifall vi har möjlighet att tillsammans studera den tillsammans vore bra, alltså om vi har dator och projektor tillgängliga.

Vi får även vara något beredda på att det kan komma besökare som är speciellt intresserade av just detta, och i så fall eventuellt spara den nyss annonserade metadiskussionen till resten av sommaren.

Vi har även korta filmer att se: om verksamhet i Tanzania, samt en upptagning där Thorbjörn introducerar oss till sin matematiska modell

3 kommentarer:

  1. Efter redovisning på mikrofinanskursen i morse har jag äntligen fått en stunds ro för att titta på Kurts inlägg. Det är ju späckat med information och debatt-ämnen, nästan så att jag skäms för att det inte nämndes på inbjudan. Vi får väl försöka ta igen det eller baka in det i metadiskussionerna för att ge det en lagom plats. Mvh, Gunnar

    SvaraRadera
  2. Cecilia Viklund till mig
    visa information 15 jun (2 dagar sedan) Svara



    Grattis Gunnar!
    Det här ser ju både proffsigt och intressant ut!
    Hälsar
    Cecilia

    SvaraRadera
  3. Tack för det fina mötet.

    Presentationen av Mikrofinansprojekten var verkligen givande. Jag tror också på att vi kan finna bra former för vårt arbete med utgångspunkt från metadiskussionen vi började på. En enkel form för seminarer en torsdagseftermiddag i månaden kompletteras väl med diskussioner i bloggen. Studiecirklar och offentliga föredrag kan bli avknoppningar av verksamheten.

    SvaraRadera